Välkomna till bloggen om Allsvenskan 2011

Allsvenskan 2011 är nu ett par omgångar gammal, men vi har redan nått längre än 2010...  För er som undrar vad jag syftar på kan läsa länken till  Svenskafans.com som jag skrev dagarna innan premiären, http://www.svenskafans.com/fotboll/Korta-reflektioner-Allsvenskan-2011-star-for-dorren-397846.aspx

I stort sett så har hela intresset för fotbollen i Sverige stigit under våren, vår ledstjärna Allsvenskan har debatterats fltitigt, senast i raden av ämnen har vart IFK Göteborgs problem att hantera individualister i ett lag och sägs vara en omodern förening som ligger efter i utvecklingen. Hela diskussionen är enligt mig endast en stor pinsamhet och hetsjakt på Göteborg, då jag har svårt att tro att föreningen skulle verka så olikt alla andra klubbar i landet. Framförallt så har debatten handlat om att IFK är så mycket sämre än just Malmö FF på att utveckla starka individualister, visst har Malmö varit otroligt bra på detta de senaste åren men det beror huvudsakligen på att de spelarna som utmärkt sig inom kategorin individualister varit oerhört bra. För att dra några större slutsatser av klubbarnas respektive filosofi bör man nog se frågan ur ett större tidsperspektiv. Jag frågar mig också vilka andra klubbar i landet som går att jämföra med MFF i och med att just Göteborg stått i skottgluggen förmodar man att klubben är sämst av lagen i Allsvenskan med att ta fram starka individualister.

I dagarna släppte Aftonbladet en intressant artikel om den så ständigt återkommande fotbollshuliganismen, tydligen vill DIF numera fotografera klubbens bråkstarkar för att förhindra att de som är avstänga lyckas smita in ändå, ett bra initiativ det måste man ge DIF dock så känns det väldigt omodernt att påstå att just läktarvåldet är så utbrett i landet. Snarare är väl bråken främst återkommande runt om i städerna inför matcherna, och inte inne på arenan. Personligen anser jag att huliganismen kommit att bli en fråga för samhället i stort och bör även hanteras efter de lagar och regler som gäller där, jag syftar främst på att klubbarna inte bör behöva betala för polisinsatserna utanför arenorna i samband med match. Anta att DIF bandy skulle behöva betala miljoner för polisinsatser i samband med match mot Gais bandy, skulle de ske tror ni?

Malmö FF leder tabellen planenligt med 3 raka vinster, oehört imponerande men frågan kvarstår, kan laget hålla samman utan rolle? Det får framtiden utvisa.

Göteborg har startat serien med 2 förluster, kommer en 3e torsk på måndag mot HIF ser läget allt annat än ljust ut, och frågan är om inte Jonas O ryker vid ännu en förlust. Föreningen IFK GBG har inte som tradition att sparka tränare efter ett fåtal matcher men frågan är om inte Håkan M bör överväga detta om vinsterna uteblir i kommande matcher, ingen i klubben vill gärna återuppleva kvalskräcken efter Stefan Lundins katastrofala sista säsong i föreningen. - Visst finns de vissa likheter med Stefan L och Jonas O?!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0