Kvällens Tema - Matcher och Bengaler

Godkväll alla läsare, till att börja med vill jag passa på att tacka för att såpass många av er valt att checka in sidan! Bloggen växer för varje timma vilket är riktigt roligt.

Dagens matcher bjöd på många mål och bra spel, mina förutsägelser i senaste inlägget var väl sisädår om man bortser från Elfsborg- AIK som jag prickade in ganska bra. Men det är inte om spel som bloggen handlar om, kanske bara kommer med några små instick om hur jag tror matcherna slutar imellanåt. Det finns nämligen så mycket roligare  ämnen att tala om, och ett hett sådan just nu är nämligen bengaler.

Personligen är jag starkt för bengaler, som under noggrant utförande genom kreativa tifogrupper tillför en magisk känsla till inramningen. Något som stockholmsklubbarna är oerhört bra på, även MFF under föregående år, det finns som sagt många exempel på bra bengaltifos men såklart också baksidor. Svff anser att dessa bland annat kan vara risken för brandspridning, bekymmer för astmatiker, bengalen kan i fel händer anses som ett vapen.
Givetvist skall man inte ignorera dessa risker, och man bör göra allt för att förebygga dem, istället för att konternueligt bötfälla klubbarna. Under alla dessa år som bengaler varit förekommande på de allsvenska arenorna har miljonbelopp i böter tilldelats klubbarna, men har säkerheten för åskådarna förbättrats?  Beteendet får även den okonspiratoriska  att undra om inte Svff gör detta för att bättra på sin egen kassa. Självklart får vi anta att så inte så är fallet men innan vi kan se att säkerheten förbättrats kan vi inte göra det antagandet.

Även BK Häcken blir farliga i år, dagens seger mot ett för visso försvagat Syrianska är ett stort styrkebesked då göteborgarna inte bara spelar fin fotboll utan även ser ut att ha lyckats utveckla M.Ranegie till en notorisk målskytt, som vi alla vet är detta nyckeln till en framgångsrik säsong, se IFK Göteborg 2009 (Hysen) Kalmar FF 2008 ( M. Ingelsten) och listan fortsätter.

Mr. Prahl har det fortsatt tungt i säsongsinledningen efter 1-2 hemma mot Norrköping som i sin tur fortsätter att imponera. Klart Trelleborg kommer igen och börjar vinna inom sinom tid om inte Andreas Drugge var mer värdefull för laget än Tom kunde ana.

Vi blickar nu fram mot en ny spännande vecka, närmast en ångest match för IFK Göteborg mot Helsingborg, tror ni JO får kicken om det blir ytterliggare förlust?



// Utbrytaren


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0