Galen vecka..

Det var ett tag sen senaste inlägget och mycket har hänt sen dess..

Till att börja med har vi debatten kring "huliganfrågan" som nått nya oväntade höjder tex. åldersgräns i klacken åldern som diskuterade var 27 år, och det måste väl vilken idiot som helst förstå skulle förstöra en stor del av supporterkulturen i Sverige. 

Jag tror beslutsfattarna först måste bestämma sig för vilket problem svensk fotboll har, för det framkommer aldrig riktigt i debatten. Man lastar istället en gemensam skara människor för alla "problem" inom fotbollen.

Så vad utlöste då denna debatt?- Jo pyroteknik kastades från okända gärningsmän i matchen mellan Syrianska - AIK och en domare blev träffad, matchen avbröts därefter. Är det en anledning till att banlysa och maxstraffa individer med pyroteknik på läktarna?, nej verkligen inte föremålet som kastades på domaren kunde likaväl varit mynt,dartpilar, snusdosor etc. Vad kan vi då avläsa av detta, problemet ligger i att vissa personer inte kan föra sig på fotbollsarenor och anser sig ha rätten att göra vad som faller dem in.

Problemet är alltså att se till att inte personer som betett sig illa på arenorna kommer in igen, om de har slagits på en gräsplan flera km ifrån arenan är alltså inte ett problem för fotbollsklubbarna.

Jag kommer återkomma till detta ämna i senare inlägg, men jag tycker även att det är viktigt att belysa att antalet våldsrelaterade händelserna på arenorna faktiskt inte sker, och att större delen av massorna beter sig helt enligt svensk lag och ordning.

El Classico no.3- Ja vad skall man säga, vad som varje gång sker mellan spelarna och coacherna har nått nya nivåer och det blir allt mer patetiskt att följa. Mou som påstår att barca är fuskare m.m , återkommande filmningar, ett systematiskt protesternade mot domsluten.. Dom tar sig själva på alldelses för stort allvar, och dels spelar väl de enorma summorna pengar som klubbarna satsat in i bilden,kom ner på jorden och lira med hjärtat framöver är mitt råd till klubbarna.

// Utbrytaren

Kommentarer
Postat av: Ari

Dave!

En riktig tyckare är du och det du skriver är en njutning för både öga och själ. Men en sak skulle jag vilja att du lade till här i slutet när du nämner "att spela med hjärtat", och det är praktexemplet Liverpool. Ser fram emot nästa inlägg!

2011-05-03 @ 01:17:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0